fredag 3. mai 2013

Vårrengjøring

Nå når snøen har smeltet og kveldene blir lysere og lengre, kribler det litt i oss etter å gjøre det klart i hage og på terassen. Milde vintre fører til oppblomstring av både sopp og alger på norske hus og terrasser. Terrassegulv og platting trenger en vask etter vinteren. Hvordan det skal gjøres avhenger av om den trenger å settes inn med ny olje eller beis i etterkant av rengjøringen.Spyl først
Ved vanlig vedlikeholdsvask uten etterbehandling skal underlaget skrubbes for å fjerne søle og smuss, før man benytter en terrasserens til slutt. La rensemidlet virke i 15-20 minutter. Deretter brukes gulvskrubb til å fjerne skitt og sopp fra overflaten. Spyl så terrassen med hageslange. Er underlaget svært skittent eller det er flere lag med gammel treolje så gjenta gjerne øvelsen. Ønskes et ekstra bleket utseende benyttes terrassebleker.

Skrubb før beising
Er treverket skjoldet eller flasser etter spyling bør terrassen klargjøres for ny behandling av olje eller påføring av beis. Da anbefales samme øvelse som beskrevet under ”spyl først” ovenfor med terrasserens, men bruk av  terrasseskrubb. Denne behandlingen vil rengjøre i dybden og ta bort smuss og gammel overflatebehandling. Før man går i gang med skrubben må treverket fuktes godt, og man må sørge for at det ikke tørker opp underveis mens man skrubber.

Tørk et par dager
Når gulvet er ferdigskrubbet må det skylles av med rent vann å få tørke et par dager. Når gulvet er ordentlig tørt, kan ny beis eller olje påføres og gi nytt liv til terrassen. Det mest effektive da er å bruke en rull. Rullen festes på forlengerskaft og det anbefales å rulle over to-tre bord av gangen. Med Jordans nye rulle- og etterstrykersett får du både en rulle og etterstryker utviklet for terrassebeising. Husk at beisen skal trekke ned i treverket, og ikke legge seg som en film på toppen. Unngå påføring i sterkt solskinn, fuktig vær og ved lave temperaturer (under +10 grader). Sjekk at det ikke er meldt regnvær det første døgnet etter påføring.
/http://www.fargerike.no/Products/Maling/Fargekart---eksterior/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar