mandag 18. mars 2013

Fine former...


Er en så heldig å ha fine former, men trenger en "facelift", kan det være noen tips og ideer å få med seg i dette innlegget...


Nå må det kanskje presiseres at vi snakker ikke om oss tobeinte, men en sliten gammel sofa (først kom det et hull, så poppet de bare opp...) som enten måtte på dynga eller totaloppusses.


Et av de etterhevrt mange hullene.....


Etter noen runder i møbelforretningene under vintersalget, viste det seg at selv den billigste sofa (disse har ofte puter som ikke kan vendes) ville koste mer enn egeninnsats og nytt stoff. Det var også vanskelig å finne sofa i de rette målene som skulle passe i nisjen i tv-stuen.

Så da var det bare å kaste seg over prosjektet med Pippi sitt sitat i øret: " Det har jeg aldri prøvd før, så det tror jeg sikkert jeg kan klare!" 

Dette var et større prosjekt, men hvis en har litt pågangsmot og har glede av å fikse på ting, kan en jo begynne med et mindre møbel som skal trekkes om, f.eks. en puff. Her er noen tips som kan være nyttige på veien:
  • Ta bilder underveis. En stor del av jobben er faktisk å fjerne stifter og demontere del for del, og da er det greit når alt skal på plass igjen, at du har bilder å se etter.
  • Velg et godt møbelstoff som har minst 25.000 Martindale. Møbelstoffets evne til å tåle friksjon eller slitasje blir angitt i en test som kalles Martindale.
  •  Kjøp en elektrisk stiftepistol (Biltema har ok), vanlig stiftemaskin fungerer ikke, og bruk kraftigere stifter.
  • Ta av det gamle trekket, merk av hvilken del det er, og bruk som mal til nytt trekk. 
  • Sy sammen delene med tette sting eller forsterket rettsøm (kjedelig hvis det skulle rakne etter at alt er på plass...)
  • Bruk gjerne en tvillingsøm (ved hjelp av tvillingnål og to overtråder) som dekor over sammensydde deler som gir et litt "profft" utseende.
  • Impregner det ferdige møbelet godt med egnet spray
Vi har prøver på møbelstoff i butikken og vi hjelper deg gjerne med prosjektet!Denne lille "duppeditten" har du kanskje sett i symaskinstilbehøret.
 Dette er et feste til  overtråd nummer to...

som blir plassert her på min maskin


Tråden trees i en "Tvillingnål" som er kjempefin å bruke for å få en enkel, men  
dekorativ søm


Her sees dekorsømmen


Vi hadde planer om å lage en puff, men da vi kom over denne superbillige med  oppbevaringsplass under, var valget enkelt. Dere skal få se hvordan denne ble "skreddersydd" til sofaen i et nytt innlegg om ikke så lenge...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar