lørdag 17. november 2012

Greige

Elegant og kjølig, men samtidig lun og varm. Når grå møter beige får du høstens store snakkis, GREIGE.Greige er nemlig en kombinasjon av grått og beige. Det vil si at den har de beste egenskapene fra to verdener, grå sin eleganse, og beige sin hygge. Vi nordmenn liker nemlig å ha det koselig hjemme. Mens grått kan bli litt for kjølig og formelt for oss, har vi allerede gjort beige i mange år, og ønsker nå noe nytt. Greige en navnet på en farge (på samme måte som grønt og blått), og malingsfargene heter ofte noe annet. Nedenfor kan du se våre beste greige-toner, fra det helt lyse, til mørkere fargetoner.


Det er ikke bare interiørentusiastene som har forelsket seg i it-fargen greige. Den duse og trendy nyansen har dukket opp på alt fra neglelakker til skinnjakker og håndvesker den siste tiden. Mote og interiør blir tettere og tettere knyttet sammen etter hvert som årene går. Fra runway til hjem er populære innlegg hos stilbloggere, og det er helt tydelig at de to inspirerer hverandre.


Har dere kastet dere på greige-bølgen?

4 kommentarer:

 1. Kjempelekker. Jeg har et gjestesoverom i kjelleren med tre vinduer som jeg tenker å male i greige. det er godt med lys, men ikke så mye direkte sol. Hvilken nyanse vil dere anbefale til dette? Listverk og tak er i lys antikk, og gulvene er merbau parkett. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Hei! Så kjekt at innlegget om grige inspirerte! Fargen Grå Ara FR1129 vil sikkert være fin til rommet ditt som har et varmt og gyllent gulv. En annen fin nyanse er Kanin FR1104 som du lett kan kombinere med andre farger. Lykke til med oppussingen!

  SvarSlett
 3. Hei
  Kan dere si hvilken fargekode som er brukt på veggene på soveromsbildet med dobbeltseng her?

  SvarSlett
 4. Hei! Det nederste soveromsbildet er veggene i FR 1133 Mørk Greige. Det øverste soveromsbildet er et illustrasjonsbilde av en greige-farge. Kom gjerne innom vår butikk eller en annen Frgerike butikk i ditt nærområde, så kan du se oppstrøksprøver på noen fine grege-farger: FR 1212 Storbygrå, FR 1131 Lavakull, FR 1129 Grå Ara, FR 1104 Kanin for å nevne noen. Håper du finner din favoritt!

  SvarSlett