tirsdag 30. april 2013

Endelig ferdig!


I forrige innlegg skrev vi om prosjektet med restematerial, litt listverk og en skvett maling, og endelig er hylla ferdig og kommet på plass!



Utgangspunktet var et kjedelig el-lokk som ble feilplassert, og som det var vanskelig å skjule pga. plasseringen. 



Løsningen var å snekre en knaggrekke med en liten "hylle" på toppen som fungerer som billedlist. Det ene bildet skjuler lokket perfekt! 



Knaggene hadde riktig fasong og størrelse, men den opprinnelige fargen i antikk messing var ikke helt rett til denne hylla. De ble først grunnet og så fikk de en sort, matt finish. Både grunning og farge ble utført med sprayboks. Husk å også spraye skruene!



Er veldig glad i tapeten fra Sandberg, klassisk og dekorativ  



Det er i grunnen gøy å snekre sine egne "møbler", da kan en jo få dem i akkurat de mål og utseende en ønsker! Håper dette har inspirert deg til også å finne frem sag og hammer, og en ting til; JENTER KAN!







lørdag 27. april 2013

Hva skal dette bli?


Restemateriell kan brukes til så mangt! Her er en hobbyplate og noen listerester satt sammen, men til hva? Forklaring kommer om ikke så lenge...

fredag 26. april 2013

Puff og bord i ny drakt


Prosjektet i vinter var å trekke om denne hjørnesofaen (se tidligere innlegg), men sofabordet trengte også å bli fikset på samt at det var ønske om litt flere sitteplassere i form av en puff



Bordet (Ikea-bord i bjørkefinèr) var slitt og noe av finèren var ramlet av, men det hadde fin størrelse og fin fasong. Dermed fikk det en omgang med salmiakkvask, pussing, sparkling og maling. Det ble satt på en ekstra kantlist på toppen av bordplaten for å gi det et litt annet uttrykk. Den nye matte malingen i Supreme Finish-serien ble brukt og ga et fint helmatt resultat med god vaskbarhet



Denne puffen var rimelig, hadde kjekt oppbevaringsrom under sitteputen og  var perfekt til den nyomtrekte sofaen etter en liten "make-over"...



Den trengte bare likt stoff og bein som "storebror"!!



Lavendel  som minner oss om at sommeren ikke er langt unna....

tirsdag 16. april 2013

Maletips

Har dere opplevd å være supernøye med maskeringen når dere maler, brukt den beste teipen og ikke lagt for tykk malingsfilm mot maskeringstapen, og alikevel har det sneket seg litt maling under teipen når jobben er gjort? Frustrerende! Så da en av våre dyktige malere var innom butikken, måtte jeg spørre han om han hadde noen gode tips, og det hadde han! Dette har blitt testet ut, og det fungerer, jippi!



Masker det som ikke skal males. Vær spesielt nøye der en teipbit slutter og den nye begynner slik at det ikke blir hakkete. Lurt å ha så lang sammenhengende teip som mulig.



 Her kommer det viktige: Forsegl teipen mot der du skal male med samme farge som du maskerer, i dette tilfellet hvitt som listen. Da kan den grå fargen ikke trekke inn under teipen fordi den er forseglet!



Når forseglingen har tørket, maler du med veggfargen  (i dette tilfellet grå) og tar av teipen før malingen er blitt helt tørr. Vips, så har du en perfekt overgang!!


Har du et godt tips? Del det gjerne her på bloggen vår!

onsdag 10. april 2013

Ny matt maling





I "gamledager" var det en matt oljemaling å få tak i, og nå har Jotun kommet med en arvtaker i serien Supreme Finish! Denne malingen er fremdeles oljebasert, men tynnet med vann, noe som forener vaskbarheten, utflyten og slitestyrken til oljemaling og minimalt med gulning, lite lukt og rask tørketid som er vannbaserte malingers fordeler. Å kunne vaske penslene i vann er også en fryd. Den nye malingen er veldig god å jobbe med, spesielt fordi den dekker så godt, men også fordi den drypper lite og det dermed blir lite gris. 

Supreme Finish Matt kan brukes på panel, møbler og annet tremateial. Matte overflater i kontrast til blankt er veldig spennende og en trend i tiden. En grunnregel er at blankt fremhever, og matt demper. Dette betyr at der blanke malinger brukes, er det veldig viktig for sluttresultatet at underlaget og forarbeidet er strøkent. Har du derimot for eksempel et mindre pent paneltak, er den matte malingen det riktige valget.  Med godt forarbeide og deretter to strøk med Supreme Finish Matt, får du en sofistikert overflate som kan minne om fløyel. Supreme Finish-serien er komplett med glans fra matt, silkematt, halvblank og til blank. 







mandag 8. april 2013

Billedoppheng

gallery wall

Når veggene er nytapetserte og bildene skal opp på veggen, er det mange som  vegrer seg for å slå inn spikeren og blir usikre. Her er noen forslag som kan være til inspirasjon


love this stair gallery wall

Like rammer eller ulike, men i samme fargetema, kan være en måte å "rydde" opp i billedsamlingen


Gallery Wall

Tema kan være en annen måte


Gallery wall

Usymmetrisk, men alikevel balansert er spennende

gallery wall guide & examples

Det finnes uendelige opphengsmuligheter...Flere bilder på: