onsdag 29. mai 2013

Utetepper


Utetepper er tingen både på terassen og inne. Ideelle å ha på kjøkken,ungdomsrom eller i tv-stue, siden skitt og flekker kan spyles av og teppe forblir like fint. Ute kan de ligge i regn og vind og dessuten tørker de raskt opp etter en regnskyll! 


mandag 27. mai 2013

Byens flinkeste sydame?




Se godt på dette bildet. Vår dyktige sydame har tryllet frem en superfin kjole av tapet!! Tenk da hvor vakre gardiner hun kan sy!  Kom innom så finner vi spennende løsninger sammen

lørdag 18. mai 2013

Ny utendørsserie fra Jotun








Er du av dem som helst vil nyte sommeren i solveggen fremfor å dingle i en stige med malekost i hånda? Da er kanskje Jotuns nye maling noe for deg. Drygolin Extreme serien er gått ut og erstattet av nye malinger med forbedrede egenskaper.






 

onsdag 15. mai 2013

Sol ute, sol inne....


Sol ute, sol inne.... vel det er vel ikke helt realiteten på disse breddegrader for tiden! Men vi kan jo lage litt sommer og sol inne med disse fargerike skålene og fylle dem opp med jorbær og annen fargerik frukt!  



Tenk å kunne dekke et bord ute under et blomstrende epletre! Hvit duk på bordet, sølvbestikket på plass (ja, hvorfor la det ligge å gulne i en skuff), fine stettglass og flott tilbehør i sommerrødt med gode venner samlet til forsommerfest! 



lørdag 4. mai 2013

Nye varer fra Mille Moi

I dag pakket vi ut nye varer fra Mille Moi. Vi har søte kopper, skåler, placemates, servietter, knagger fine magnettavler og deilige puter!

fredag 3. mai 2013

Vårrengjøring

Nå når snøen har smeltet og kveldene blir lysere og lengre, kribler det litt i oss etter å gjøre det klart i hage og på terassen. Milde vintre fører til oppblomstring av både sopp og alger på norske hus og terrasser. Terrassegulv og platting trenger en vask etter vinteren. Hvordan det skal gjøres avhenger av om den trenger å settes inn med ny olje eller beis i etterkant av rengjøringen.



Spyl først
Ved vanlig vedlikeholdsvask uten etterbehandling skal underlaget skrubbes for å fjerne søle og smuss, før man benytter en terrasserens til slutt. La rensemidlet virke i 15-20 minutter. Deretter brukes gulvskrubb til å fjerne skitt og sopp fra overflaten. Spyl så terrassen med hageslange. Er underlaget svært skittent eller det er flere lag med gammel treolje så gjenta gjerne øvelsen. Ønskes et ekstra bleket utseende benyttes terrassebleker.

Skrubb før beising
Er treverket skjoldet eller flasser etter spyling bør terrassen klargjøres for ny behandling av olje eller påføring av beis. Da anbefales samme øvelse som beskrevet under ”spyl først” ovenfor med terrasserens, men bruk av  terrasseskrubb. Denne behandlingen vil rengjøre i dybden og ta bort smuss og gammel overflatebehandling. Før man går i gang med skrubben må treverket fuktes godt, og man må sørge for at det ikke tørker opp underveis mens man skrubber.

Tørk et par dager
Når gulvet er ferdigskrubbet må det skylles av med rent vann å få tørke et par dager. Når gulvet er ordentlig tørt, kan ny beis eller olje påføres og gi nytt liv til terrassen. Det mest effektive da er å bruke en rull. Rullen festes på forlengerskaft og det anbefales å rulle over to-tre bord av gangen. Med Jordans nye rulle- og etterstrykersett får du både en rulle og etterstryker utviklet for terrassebeising. Husk at beisen skal trekke ned i treverket, og ikke legge seg som en film på toppen. Unngå påføring i sterkt solskinn, fuktig vær og ved lave temperaturer (under +10 grader). Sjekk at det ikke er meldt regnvær det første døgnet etter påføring.




/http://www.fargerike.no/Products/Maling/Fargekart---eksterior/